Udtalelser

Din egen doula

Få en tryg fødselsoplevelse med din egen fødselshjælper

 

dinegendoula@hotmail.com

tlf. 50290071

 

Christina og Flemming, fødte Nikolas en smuk tirsdag aften i juni

Christina: Da jeg mødte Tina til vores første samtale, følte jeg efter kort tid, at jeg gerne ville have hende ved min side under fødslen. Hun var meget klar i, hvordan hun forklarede sin rolle og spurgte ind til mine og min mands forventninger og tanker om fødslen og vores samarbejde. Det var helt fantastisk at dele min graviditet med Tina. I vores samtaler og ved at vise Flemming og mig nogle andre mulige øvelser som rebozo og akupressur, blev jeg mere og mere tryg. Hun havde hele tiden os begge to med vores bekymringer og vores ressourcer i blikket. Vores indledende arbejde har helt klart været grunden til, at jeg følte mig tryg ved at gå i fødsel. På fødestuen var jeg utrolig glad for at have Tina med. Flemming og Tina kunne sammen hjælpe mig med at håndtere smerten. Samtidig var Tina utrolig god til at kommunikere med jordmødrene. Samarbejdet på fødestuen fungerede derfor godt - og situationen føltes tryg. Min fødsel endte med kejsersnit og selv der stod Tina hele tiden foran operationsstuen for at være så tæt som muligt på os. Hun forlod først hosiptalet da vi var ankommet trygt på opvågningsstuen og vi alle tre havde det godt.

 

Flemming: Tina har været en utrolig stor hjælp under vores graviditet. Hun er enormt god til at skabe tryghed, hun er meget sympatisk og god til at skabe en positiv energi. Med sin forandringsparathed reagerede hun hurtigt og effektivt, da situationen ændrede sig. Tina gjorde en stor indsats og hjalp mig med at være en god hjælp for min fødende kone. Hun gjorde, at vi alle kunne gøre vores bedste. Jeg er sikker på, at vi ikke var kommet lige så godt igennem fødslen uden Tinas tilstedeværelse."

 

 

 

Lisbeth, fødte Tim en eftermiddag i september

"Som selvvalgt singlemor var det oplagt for mig at bruge en doula, efter jeg havde hørt om dem fra en kollega. Og det var helt rigtigt for mig. Når man ikke lige har en kæreste eller mor ved hånden op til og under fødslen, gør det en kæmpe forskel at have et menneske, der både er neutral og erfaren, og samtidig infølende og varm, ved og på sin side. Jeg fandt Tina via denne hjemmeside, og har været meget glad for hendes personlighed og støtte, lige siden det første møde. Tina er meget engageret og blid af væsen og har vist sig også at have flere brugbare "kloge kone" tips og triks i ærmet. Ikke mindst hendes ingefærklude, som blev brugt som lindring under veerne er fantastiske. Hun havde også et rigtig godt overblik under fødslen, og fik både hjulpet mig, taget billeder og kommunikeret med familien undervejs!"

I Lisbeths fødselsjournal blev der skrevet, at den fødende var bemærkelsesværdig smerteupåvirket ved ankomst på hospitalet, efter at hun havde haft flere timer med veer derhjemme.

Sanne og Lars, fødte Line en oktoberaften

 

"Tina er rigtig god til at skabe tryghed, klarhed og ro omkring selve fødslen, som jeg var meget nervøs for."

Paula Modersohn-Becker

Liegende Mutter mit Kind II 1906

Signe, singlemor, fødte Lucas en nat i september

 

"Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det havde været hvis doula Tina ikke havde været ved min side på fødestuen. Det gjorde en fantastisk forskel."

Lykke og Svend, fødte Nova en aften i juni

"Fødslen var ret kompliceret fik vi at vide senere, men vi følte det ikke sådan. Dette er i høj grad Tinas fortjeneste, da hendes tilstedeværelse og konstante nærvær gjorde, at vi hele tiden følte os trygge og rolige. "..." Hun var konstant et skridt foran og kunne fortælle os hvad der foregik og hvad det betød."

"Tinas to væsentlige egenskaber i forhold til vores fødsel er evnen til at berolige os i tiden op til fødslen og hendes evne til at dosere sin involvering og deltage på de eksakt rigtige tidspunkter under fødslen. Tina besidder en ro og en evne til at lytte, vi fandt meget behagelig og betydningsfuld."

 

Birgitte og Jacob, fødte Rose en nat i august

"Det var rart at Tina var der og hun var en super god hjælp. At hun kendte mig og kendte til vore ønsker var rigtig godt, og i den situation, hvor jordemoderen irriterede mig, kunne jeg lettere abstrahere fra det - for jeg havde jo Tina!

Hun hjalp mig med smertelindring, ved at hun tog ingefærklude med på fødegangen, og hun hjalp mig med at trække vejret. Da jeg havde iltmaske havde jeg slet ikke fornemmelsen af, hvordan jeg skulle trække vejret, der var Tina en stor hjælp. Hun gik ligesom foran og ved siden af mig og kunne vise mig helt konkret: med rytme og interval."